Kezdőoldal
Diákprogram és osztálykirándulás
Csapatépítő tréningek
Kemping szolgáltatás
Katalógus rendelése
Galéria
Utazási szerződés
Letölthető dokumentumok
Jelentkezési lap
Utasbiztosítás
Partnerirodáink
Kenu bérlés
Fontos tudnivalók
Ajánlás
Kapcsolat
Fotópályázat
 

Jelentkezzen ingyenes hírlevelünkre!

Olyan információkat, tanácsokat kap tőlünk, amely biztosítja, hogy élményekben gazdagon, vidáman, szellemileg kipihenten térjen haza vízitúrájáról.

Minden, amit a vízitúráról tudni kell és tudni érdemes hírlevél, most ingyen.

A rendszer az adatokat bizalmasan kezeli. Azkokat harmadik személy számára nem szolgáltatjuk ki! Ön bármikor leiratkozhat a listáról.



Az Ön vezetékneve:
Az Ön keresztneve:
Az Ön e-mail címe:
Az Ön címe:

 

Őseink nyomában Verecke rögös útján és az Árpád vonal mentén

3 nap / 2 éjszaka

1. nap
Megérkezés Tiszabecsre a Dióliget Kempingbe, vacsora.

2. nap
Reggel 6-kor a hidegcsomagok átvétele után indulás gyalog a határra, határátlépés.
7.00-kor az ukrán oldalon a tiszaújlaki határátkelőnél autóbusz és idegenvezető várja a csoportot. Ismerkedés Beregszásszal: Petőfi szobor, Kárpátaljai Magyar Főiskola, Bethlen-Rákóczi kastély, régi Beregvármegye kaszinó / jelenleg az Arany Páva étterem/, Fedák Sári kastély. Utazás Munkácsra, a Zrínyi Ilona által halhatatlanná vált vár és a Rákócziak nyári rezidenciájának megtekintése. Megálló Szolyván a malenykij robot kárpátaljai magyar férfiak emlékére létrehozott emlékparkban, illetve ásványvízkóstoló Polenán. Piknik-bográcsgulyás ebédre Felső Gerebenben a Verecke vendégháznál. Ebéd után Kárpátalja leghosszabb bunkerrendszerének megtekintése (zseblámpa, melegebb póló és vízálló cipő kötelező, illetve ajánlott). Továbbutazás Vezérszálláson keresztül – ahol megtekintünk egy épségben maradt tüzelőállást a Latorca partján – a Vereckei-hágóra. Leereszkedve a hágóról elfoglaljuk szálláshelyünket, vacsora. Vacsora után fakultatív szaunázási lehetőség.

3. nap
Reggeli után felkapaszkodunk Volóc mellett az egyik hegygerincre, ahonnan csodálatos természeti szépségű látvány tárul elénk. Azokat a hegyvonulatokat látjuk, amelyeket a kutatások szerint Feszti Árpád megörökített világhírű körképéhez. Továbbutazás Kárpátalja legnagyobb vízeséséhez a Sipothoz, könnyű 1 km-es túra nagyon szép természeti környezetben. Megálló a szinevéri nemzeti park bejárata előtt, ahol közel 10, az Árpád vonal részét képező bunkermaradványt láthatunk. A Talabor folyó mentén tovább haladva vasbetonból előállított épségben maradt betongúlák láthatók, amelyet a magyar hadsereg épített a II. Világháború idején a szovjet hadsereg Kárpátaljára való betörésének megakadályozására.
Továbbutazunk a szinevéri tóhoz, 1,5 km gyalogtúrát teszünk az érintetlen természetben, csörgedező patakocskák ölelésében. Fakultatív ebédelési lehetőség az egyik Kolibában – helyi korcsma jellegű intézmény. Ebéd után megálló Izán, vesszőből fonott kosarak és emléktárgyak vásárlási lehetősége. Nagyszőlősön pillantást vetünk a Perényi kastélyra, a volt Ugocsa vármegyeházára, ahol Bartók Béla 9 éves korában az első nyilvános hangversenyét adta. Bartók és Perényi szobrokat nézzük meg a vármegye kertjében.
A Tisza partján a Rákóczi szabadságharc győztes csatájának emlékére állított turul emlékművet tekintjük meg, majd búcsúzunk Kárpátaljától, gyalogos határátkelés az Újlak-Tiszabecs határátkelőn kb. 20.30-kor, séta a Dióliget kempingbe, majd hazautazás.

 

Ár: 29.900,– Ft/fő,

amely tartalmazza:
• a tiszabecsi elhelyezést kempingben,
• Tiszabecsen megérkezés napján a vacsorát és a másnap reggeli hidegcsomagot,
• a busz költséget,
• az idegenvezetést,
• a belépőt a szinevéri Nemzeti Parkba,
• belépőt a Munkácsi várba,
• belépőt a bunkerbe,
• egy éjszakai szállást **szállodában, félpanziós ellátással,
• a vereckei hágón a bográcsgulyás partit,
• a szervezési költségeket.

A túrát min. 18 fő jelentkezése esetén indítjuk.

Lehetőség van a programot egy naposra szűkíteni, ennek megtervezését kérje irodánktól.